GÜLÜMSETEN KASIM İNDİRİMLERİ BAŞLADI !
750 TL ve ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ
PEŞİN FİYATINA 4 TAKSİT İMKANI
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Kış Hazırlıkları İle Yazın Tazeliğini Saklayın
22.08.2024

Kış Hazırlıkları İle Yazın Tazeliğini Saklayın

Yaz mevsimi, meyve sebze çeşitliliğinin bol olduğu güneşle birlikte kızaran leziz domatesler, biberler anlamına gelir. Yazın güzelliklerinden kış aylarında da yararlanmak isteriz. Mevsiminde toplanan meyve ve sebzelerin tazeliğini kışa saklamak her yaz yapılan saklama yöntemlerini uygularız.

Kışa yiyecek hazırlarken onlarca seçenek vardır ve farklı teknikler kullanılır.  Kış için yemeklere kullanılmak üzere biber, patlıcan, domates ve tatlı olarak elma, erik ve dut kurutulur. Kuru domates, patlıcan ve biber ile kış hazırlıkları ile yazın tazeliğini saklayın. Biber veya domatesten yapılan soslar kaynatılarak yapılır. Bu soslar kalın bir kıvam elde etmek için yaz aylarında güneşte bırakılır. Yemeklerin içine veya menemen yapmak için kullanılan domates sosları sıklıkla tercih edilir. Su, tuz ve sirkenin karıştırılmasıyla hazırlanan turşular genellikle kışın yemeklerde öğünlerle birlikte tüketilir.

Tarhana kışın sık sık yapılan çorbanın başında gelir ve bölgeden bölgeye biraz farklılık gösterse de Türkiye'nin hemen her yerinde hazırlanır. Genellikle yaz sonunda hazırlanan tarhana, kış boyu tüketilir.

Vişne, çilek, kayısı ve diğer meyvelerden yapılan reçeller ve şuruplar, Kış için yiyecek hazırlığında önemlidir. Reçeller, kahvaltılarda ve tatlılarla tüketilir. Üzüm, dut ve elma gibi pekmez son zamanlarda popüler hale geldi. Pekmeze elma, ayva ve armut eklenerek çeşitli reçeller üretilir. Pekmeze ceviz veya çam fıstığı nişastası eklenerek diğer tatlılar elde edilebilir. Hisar tencereleri ile tüm kış hazırlıklarınızı yapmanız mümkün.

Hisar Monaco 8 Parça Tencere Seti Ürünümüze Görsele Tıklayarak Ulaşabilirsiniz. 

Kış için et içeren yiyeceklerin hazırlanması bazı bölgelerde devam etmektedir. Et sadece tuz eklenerek pişirilir ve daha sonra soğumaya bırakılır. Bu hazırlanan et kışın kullanılır. Sucuk ve pastırmanın yanı sıra, bazı kemikler ve balıklar da kışın kullanılmak üzere kurutulur. Et ve tavuk suları da saklama kaplarına alınarak yemeklere lezzet vermek için kullanılır. Bu sağlıklı sulardan tercihen çorba da yapılır.

Genelde kış hazırlıkları ile yazın tazeliğini saklamak için konserve yiyecekler hazırlanır ve yiyecekler derin dondurucularda saklanır.

Domates Sos Hazırlığı

Yemeklerde kullanılan domates rendesi sosu, domates salçası, yeşil domateslerden domates turşusu, kışlık menemen sosu, konserve kızarmış patlıcan, konserve taze fasulye, dondurulmuş bamya, kış için hazırlayabileceğiniz yemeklerden biridir. 

Aklınıza ne geliyorsa, şimdi kış hazırlıklarını yapmanın tam zamanı. Birçok kişi için kış hazırlıkları ağustos ve hatta temmuz aylarında başlasa da havalar çok sıcak olduğu için bu pek uygun bir zaman değildir. Eylül ve Ekim ayları konserve için en doğru zamandır. Daha önce yapılması gerekiyorsa. Birçok kişi kışlık konserve yemeklerini tariflere bakarak değil, bildiği, çevresinden duyduğu bir tarifle yapıyor. Aslında, özellikle ilk konserve denemelerinde tariflere bağlı kalabilirsiniz çünkü tüm tariflere küçük ipuçları veriliyor. Tüm konserve tariflerinde özellikle sağlığı riske atan hatalardan kaçınmak için uyulması gereken kurallar vardır.

Bu yazıdaki ipuçları ve tarifler ile kış hazırlıkları ile yazın tazeliğini saklayın. Yazıdaki tariflerde konserve yapmanın püf noktalarını okuyacaksınız. Uyulması gereken bazı kurallar olarak görmelisiniz.

Pek çok ortak noktaları olmasına rağmen turşular tamamen ayrı bir kategoridir ve konservelerden bağımsız olarak değerlendirilmelidir. Sos yapımı için seçtiğiniz sulu yumuşak domatesleri ister doğrayarak ister tencerenizde kaynatıp soğuttuktan sonra kaplara alarak kullanabilirsiniz. Domatesleri hisar paslanmaz çelik tencere seti ile kolayca kaynatıp soslarınızı hazırlayabilirsiniz. Kışın yapacağınız tek şey taze domates soslarınızı buzluktan çıkardıktan sonra ısıtmak olacaktır. Hisar ürünleri ile kış hazırlıkları ile yazın tazeliğini saklayın!

Hisar Rio 8 Parça Cam Kapak Tencere Seti ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Evde Kolay Turşu Yapımı Kış hazırlıkları yaparken ev yapımı turşu basit, kolay ve lezzetlidir sadece beklemek konusunda sabırsız davranabilirsiniz. Bu tarifte turşular buzdolabında kısa bir soğutmadan sonra (bir saat kadar kısa bir süre) hazırdır ve birkaç hafta bekletilirler. Evde kolay turşu yapımı kış hazırlıkları ile yazın tazeliğini saklamanızı sağlayacak. Turşular keskin ve ferahlatıcı, gevrek ve taze bir lezzet sunuyor. Kısacası, bu buzdolabı turşusu tarifine bayılacaksınız. Bu turşular basit malzemelerle yapılır. Sirke, taze dereotu (teknik olarak isteğe bağlı, ancak lezzetli), birkaç diş sarımsak ve birkaç temel baharata ihtiyacınız olacak. Biraz tatlandırıcı ekleyebilirsiniz. Sadece sirkenin keskinliğini kesecek kadar tercih edilebilir. Evde yaptığınız turşular kesinlikle keskin olmayacak, tuzu ve baharatıyla tam da olması gerektiği gibi olacak. Karşı konulmaz bir lezzet olacağından emin olabilirsiniz. Yemeklerde hamburgerlerde, atıştırmalıklarla ve daha fazlası için harika bir lezzet olur. Evde turşu yapmak oldukça kolaydır. Salatalıklarınızı istediğiniz gibi dilimleyin. Su, sirke ve istediğiniz baharatlardan bir karışım yapın ve temel suyla birlikte çırpın. Salatalıkları bir kavanoza koyun, biraz dereotu ve sarımsak ekleyin ve üzerine tuzlu su dökün. Ardından soğutun afiyet olsun!

Kornişon ve Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Sıradaki öneri kornişon turşu ve acı biber ile birlikte yapacağınız kış hazırlıkları ile yazın tazeliğini saklayın. Kornişon turşu en çok tercih edilen turşu türüdür. Kornişon turşusu seviyorsanız veya salatalarda kullanıyorsanız, salatalık turşusu yapmanın tam zamanı. Kornişon satın alırken yumuşak kornişonlardan kaçınmaya çalışın. Canlı ve sert olanları seçin. Kornişonları çok iyi yıkayın. Kornişon kaba bir yapıya sahip olduğu için yüzeyde çamur olma olasılığı yüksektir. Bu yüzden elinizle ovduğunuzdan temizlendiğinden emin olun. Çok çamurlularsa, bir fırça ile ovalayın ve bir süre suda bekletin.

Tarifte yer alan turşu suyundan dilediğiniz turşuyu yapabilirsiniz. Kavanozun boyutuna ve malzeme miktarına göre su miktarını artırıp azaltabilirsiniz. Turşu için baharatlı su ve sirke kullanın. Elinizde su yoksa çeşme suyunu kaynatıp soğuttuktan sonra kullanabilirsiniz. Tarifteki baharatlar dışında; karabiber, maydanoz, kereviz yaprağı havuç lahana gibi farklı aromalar verecek tatlar da turşularınıza ekleyebilirsiniz. 1 kg acı biber, 1 su bardağı sirke, 1 su bardağı zeytinyağ, 1 su bardağı su, 2 tepeleme yemek kaşığı salamura tuz, acılığı alması için 1 çay kaşığı şeker, 6 diş sarımsak (eğer sarımsak seviyorsanız daha fazla da ekleyebilirsiniz), İsteğe bağlı maydanoz, nane, dereotu gibi suya aroma verecek yeşillikler de kullanabilirsiniz.

Acı biberleri bıçağın ucuyla delin ve derin bir tencereye su, şeker, sirke, zeytinyağı ve tuzu koyup ocakta kaynamaya bırakın ardından biberleri ve sarımsağı ilave edip, 10-15 dakika, biberler suyunu çekene kadar kaynatın. Tencerenize tuz koyarken tuz öğütücü kullanmak, işinizi epey kolaylaştırabilir. Sonrasında, Biberleri ve suyu haşlarken kavanozlara ayırın, dilerseniz üzerlerine yeşillikler den bir tutam koyup kapağı sıkıca kapatın. Turşu soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın, soğuduktan sonra tüketmeye başlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Konserveler Nasıl Saklanmalı?

En başarılı saklama yöntemi, şoklamadır. Bunun yanında sebzeleri koyduğunuz torba ya da kap da önemlidir. Kilitli buzdolabı poşeti kullanılacaksa ince, ağzı kapalı olanlar değil, kalın olanlar tercih edilmelidir. Bu torbalarla hava temasının kesilmesi daha iyidir ve tazeliği koruma oranı daha yüksektir. Dondurucudan bir şey alırken ince poşetlerin sürtünme sonucu yırtılması daha kolaydır. Yırtık yerlerden hava ile temas eden yiyeceklerin rengi, kokusu ve tadı değişir ve bozulur Torbaya ek olarak, fasulyeleri dondurucuya girmeye uygun kaplarda da dondurabilirsiniz. Ancak kaplar biraz fazla yer kapladığından buzdolabı poşeti kadar pratik değildir.

Cam kaplar buzdolabında patlayabilir. Silikon, plastik kaplar kullanmakta fayda vardır veya doğa dostu balmumu poşetler ve bezlerle de ürünleri buzlukta saklayabilirsiniz. Ek olarak, donduracağınız her gıdanın havayla temasını olabildiğince kesmenizde fayda var.

Yaptığınız kış hazırlıkları için, poşetteki ürünlerin havasını mutlaka alın. Evinizde vakum aparatı varsa onu da kullanabilirsiniz. Plastik kaplarda, kapağın bir kenarını  ortadan aşağıya ve diğer kenara doğru bastırarak yavaşça kapatın. Kapağın ortasının çökmüş olması içeride çok az hava kaldığını gösterir. Dondurucuya girmeye uygun olmayan cam ve porselen kapları kesinlikle dondurucuya koymayın. Bu kaplar buzdolabında patlayabilir, bütün gıdalara küçük cam parçaları karışabilir. Etiket okuma alışkanlığı edinerek, bu yönde bir açıklama var mı diye mutlaka kontrol etmelisiniz. 

Tüm hazırlıklarınızın sonunda kış boyunca lezzetli besinler yiyebileceksiniz. Sofralarınızda misafirlerinizi ağırlayabilir, servis tenceresi kullanarak onlara şık sunumlar hazırlayabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere yapacağınız kış hazırlıkları için bazı püf noktalar ve tarifler verdik. Bir önceki yazımıza https://www.hisar.com.tr/blog/icerik/yeni-evlenen-ciftler-icin-ceyiz-alisveris-listesi linkinden ulaşabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
Evde Yılbaşı Gecesi İçin Yemek Fikirleri
Her ilişkinin dinamiği farklı olsa da özel günlerin birlikte geçirilmesi ve kutlanması iletişime değer katar. Çeşitli kutlama faaliyetlerine uygun ortam ve imkanı sunan yılbaşı gecesi, pek çok çift için kıymetli bir zaman dilimi yaratır. Rezervasyonların günler öncesinden tükendiği bu günde çiftler isteğine uygun yeri bulamayabilir ya da dışarıdaki kalabalıktan sıyrılıp baş başa kalabilecekleri bir ortama ihtiyaç duyabilirler.
Granit Tencere Sağlıklı Mı?
Sağlıklı bir tencere satın almak istiyorsanız özellikle de granit tencere sağlıklı mı şeklinde kafanızda belirsizlikler var ise muhakkak ki küçük bir araştırma yaparak granit tencerelere göz atabilirsiniz.
Sürdürülebilir Yaşam İçin Mutfağınızda Yapabilecekleriniz
Sürdürülebilir yaşamı tercih eden bilinçli bireylerin artmasıyla birlikte organik ve sağlıklı beslenme ön plana çıkar.
Kurban Bayramı Nedir, Nasıl Ortaya Çıktı ?
Kurban Bayramı, İslam dininde önemli bir yere sahip olan ve her yıl Müslümanlar tarafından kutlanan dini bir bayramdır. Bu bayram, İbrahim Peygamber'in Allah'a olan bağlılığını göstermek için oğlu İsmail'i kurban etmek istemesiyle başlayan bir geleneğe dayanır.  
Kış Sebzeleri ile Yapılabilecek Tarifler
Mevsiminde ve taze yiyecek tüketmek hem daha sağlıklı hem de daha ekonomiktir. Kış sebzeleri, soğuk hava şartlarında da yetişebilen yiyeceklerdendir.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü İçin Hediye Önerileri
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınlara olan sevgi ve saygıyı ifade etmek, onları özel hissettirmek için mükemmel bir fırsattır. Bu özel günde, hayatınızdaki kadınlara değer verdiğinizi göstermenin en güzel yollarından biri, onlara kalıcı, şık ve kullanışlı bir hediye vermek olabilir. Hisar Sofra Sanatı olarak, her evin ihtiyacı olan sofra ve mutfak estetiğini tamamlayan çeşitli ürünlerimizle, bu özel günde sevdiklerinize verebileceğiniz en anlamlı hediyeleri sunuyoruz.
Çayınızın Yanında En İyi Gidecek Kek Tarifi
Kek tarifi gibi çeşitli malzemelerle kişiselleştirilebilen atıştırmalıklar, çay saatlerinin favori yiyeceklerindendir.
14 Şubat'ta Aşkınızı Gösterebileceğiniz En Romantik Hediyeler
Bu yıl sevdiğiniz kişiye kalıcı, kullanışlı ve her gün sizi hatırlatacak bir hediye vermek istiyorsanız, mutfak ürünleri mükemmel bir seçenek olabilir...  
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.