Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır sorusu sıkça araştırılan bir konudur. Türk kahvesi, kültürümüzün en değerli parçalarından birisidir. Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen Türk kahvesini bol köpüklü yapmanın bazı önemli ipuçları vardır. Günümüzde elektrikli cihazlar ile kolaylıkla yapılan kahve, cezvede yaparken görüldüğünden daha zor bir lezzettir. Cezve içinde yapacağınız Türk kahvesinin lezzetli olması için bazı faktörler bulunmaktadır.
Günün yorgunluğunu atmak veya yemekten sonra bol köpüklü bir Türk kahvesi içmek herkese iyi gelir. Tadıyla, sunumuyla, kokusuyla, içimiyle Türk kahvesi, benzersiz bir lezzettir. İki dostun tatlı sohbetine eşlik eder, tek başınıza keyif yapacağınızda yanınızda olur, kız isteme törenlerinin en önemli detayıdır. Türk kahvesinin bu kadar özel olmasının en önemli sebebi köpüğüdür. Lezzetli kahve yapabileceğiniz cezve çeşitleri ve yanında sunum aksesuarı olarak çelik peçetelik modelleri Hisar'da..
Hisar Milas Çelik Cezve Takımı Kırmızı ürününe görselin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Bol Köpüklü Bir Türk Kahvesi Malzemeleri
Gerekli malzemeleri tam ölçüsünde kullanmak kahveyi lezzetli yapan unsurların başında gelmektedir. Bol köpüklü bir Türk kahvesi malzemeleri;
Sade Türk Kahvesi İçin;
- 1 tatlı kaşığı kahve
- 1 fincan su
Az Şekerli Türk Kahvesi İçin;
- 1 tatlı kaşığı kahve
- Yarım çay kaşığı şeker
- 1 fincan su
Orta Şekerli Türk Kahvesi İçin;
- 1 tatlı kaşığı kahve
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 fincan su
Şekerli Türk Kahvesi İçin;
- 1 tatlı kaşığı kahve
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 fincan su
Cezvede Bol Köpüklü Bir Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?
Cezvede bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır ve püf noktalarını iyi öğrenmek gerekir. Elektrikli cezveler sayesinde hızlı bir şekilde bol köpüklü Türk kahvesi yapmak çok kolaylaştı. Ancak cezvede Türk kahvesi yapmanın keyfi ayrıdır diyenlerin sayısı da az değildir. Cezvede bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır sorusunun cevabı ise sırasıyla şu şekildedir:
- Bol köpüklü Türk kahvesi yapmak için ilk başta cezveye fincan başına 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi konulur.
- Ardından kaç fincan kahve yapılacaksa o kadar su eklenmelidir. Her fincan için 1 fincan su konulur. Bol köpüklü Türk kahvesi için soğuk su kullanmak daha etkili olacaktır.
- Daha sonra cezveye istenilen şeker miktarına göre toz veya küp şeker eklenir.
- Tüm malzemeleri ekledikten sonra ateşe vermeden önce hepsi iyice karıştırılır.
- Cezvede bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır konusunun en önemli detayı ise kısık ateşte pişirilmesidir. Eğer yüksek ateşte pişerse hemen kaynar ve özünü alamaz. Mangalda pişen Türk kahvesi bu yüzden en güzel kahvedir.
- Bir diğer önemli detay da ateşteyken kahveyi karıştırmamak gerektiğidir. Çünkü karıştırılırsa kahvenin köpüğü istenilen düzeyde olmayabilir.
- Bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın püf noktalarından birisi de fincana nasıl konulması gerektiğinin bilinmesidir. Kahvenin kaynama zamanı geldiğinde ocaktan alınır. Ocaktan alınan kahve fincanlara hemen konulmamalıdır. Öncelikle üstünde biriken köpük kaşıkla fincanlara dağıtılır ve tekrar ateşe koyulur. Daha sonra kaynayıp taşmak üzere olan kahve, fincanların yarısına kadar doldurulur.
- Son olarak cezve tekrar ateşe koyulup kaynayıncaya kadar ocakta durmalıdır. Kaynayan kahve fincanlara eşit bir şekilde dağıtılır. Daha iyi bir köpük görünümü elde edebilmek için kahveyi fincanın kenarından dökmeniz gerekir. Direk ortasından dökülürse kahvedeki köpük dağılabilir.
Bol Köpüklü Bir Türk Kahvesi İçin Püf Noktaları
Cezvede bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır sorusunun püf noktaları vardır. Geleneksel içeceğimiz olan Türk kahvesinin daha lezzetli ve daha köpüklü olması için bazı ipuçlarına dikkat etmek gerekir. Ülkemizde çaydan sonra en çok tüketilen içecek Türk kahvesidir. Bu yüzden misafirlerinize ikram edeceğiniz kahvenin lezzetli ve bol köpüklü olması çok önemlidir. Bol köpüklü Türk kahvesi püf noktaları şunlardır;
- Bol köpüklü Türk kahvesi için en önemli detay kaliteli bir cezveye sahip olmaktır. Hisar marka paslanmaz çelik cezveler ile kahve keyfinize lezzet katabilirsiniz.
- Lezzetli bir Türk kahvesi için kahvenin taze olması gerekir. Aktardan alınan teze çekilmiş kahve ile daha lezzetli ve köpüklü Türk kahvesi yapılır. Nemden uzak tutarak ve hava almayacak şekilde kapalı bir kutuda saklanan kahve, tazeliğini koruyacaktır.
- Yumuşak ve daha lezzetli bir Türk kahvesi için musluk suyu yerine içme suyu kullanmak gerekir. Ayrıca soğuk su kullanmak kahvenin daha fazla köpürmesini sağlar.
- Cezveye konulan tüm malzemeler, ocağa alınmadan önce yaklaşık 30 saniye karıştırılmalıdır. İyice karıştırılan kahve daha lezzetli ve yumuşak olur.
- Türk kahvesi her zaman kısık ateşte ağır ağır pişirilmelidir.
- Cezvede bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır konusunda en çok yapılan hatalardan biri de kahveyi kaynatana kadar ocakta tutmaktır. Kabarmaya başlayan Türk kahvesi ocaktan alınmalıdır.
- Türk kahvesi hazırlarken su yerine maden suyu da kullanılabilir.
- Kahve yaparken şeker yerine; damla sakızı, parça çikolata ya da kakule gibi aromalar ekleyerek daha farklı bir lezzet elde etmek mümkündür.
Bol Köpüklü Bir Türk Kahvesinin Yanına Ne Yakışır?
Kültürümüzün en değerli geleneklerinden biri olan Türk kahvesinin lezzetli ve bol köpüklü olması çok önemlidir. Türk kahvesinin sunumu ve yanında yer alacak ikramlar, en az lezzeti kadar önemlidir. Türk kahvesi özel fincanlar ve tepsiyle servis edilen bir içecektir. Ayrıca yanında bazı ikramların da yer alması, eşsiz Türk kahvesi lezzetine lezzet katar. Türk kahvesinin yanında yer alabilecek bazı ikramlar şu şekilde sıralanabilir;
- Türk kahvesinin yanında her zaman su ikram edilir. Geleneksel olduğu kadar sağlık açısından da ikram edilmesi gereken su, Türk kahvesi sunumunu süslemenin de bir parçasıdır.
- Kahvenin yanında en çok tercih edilen ikramlardan biri de Türk lokumudur.
- Bitter çikolata kahvenin yanında çok yakışan bir ikramdır. Ama çikolatayı kahve tabağına koymamak gerekir. Çünkü fincandan gelen sıcaklık çikolatanın erimesine neden olur.
- Ağızda dağılan bir kurabiye de Türk kahvesinin yanına yakışan ikramlardan biridir.
Bol Köpüklü Türk Kahvesinin Yanında İkram Edilebilecek Nefis Bir Tarif
Sıcak ve bol köpüklü Türk kahvenizi yudumlarken bu keyifli anı daha da mükemmel bir hale getirecek tek bir şey; enfes tadıyla Türk kahvesinin yanına çok yakışan Elmalı Bisküvi Topları tarifidir. Sunumunuzu zenginleştirebileceğiniz tepsiler Hisar'da..
Hisar Monaco Çelik Çay Ve Kahve Tepsisi Oval ürününe görselin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
O halde vakit kaybetmeden bu nefis lezzetin yapılışına bakalım:
Bol köpüklü Türk Kahvesinin yanında ikram edebileceğiniz Elmalı Bisküvi Topları Tarifi için;
Malzemeler:
- 1 paket pötibör bisküvi(kırılmış)
- 2 adet rendelenmiş elma(kırmızı)
- 1 su bardağı dövülmüş fındık
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
- 1 çay bardağı çikolata sosu
- 1 yemek kaşığı Antep fıstığı
Elmalı Bisküvi Topları Tarifi Yapılışı
- Geniş bir kasenin içine dövülmüş pötibör bisküvilerini, rendelenmiş kırmızı elmaları, dövülmüş fındık ve tarçını ekledikten sonra hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Hamur kıvamına gelmiş olan harçtan cevizden biraz daha küçük boyutta toplar yuvarlayıp, yaklaşık 1,5 saat kadar buzdolabında bekletin.
- Buzdolabında soğumuş olan bisküvi toplarınızı servis tabağınıza dizin.
- Üzerine çikolata sos ve Antep fıstığı serpiştirdikten sonra elmalı bisküvi toplarınız hazır!