Sağlıklı ve dengeli beslenebilmek için taze yemek yenmesi oldukça önemlidir. Bu sebeple yemeklerin günlük olarak hazırlanması ve tüketilmesi gerekir. Yemek yapmak bazı insanlar için keyifli bir aktivite iken bazı kişiler sık tekrarlanması gereken bir sorumluluk olduğu için yemek yapmaktan haz etmezler.
Kişi yemek yapmaktan keyif alsa dahi yeterli vakti olmayabilir. Bu sebeple yemek yapmayı kolaylaştıran yöntem ve araçlar günlük yaşamın kritik destekçilerindendir. Mutfakta zaman yönetimini mümkün kılan Hisar ürünleri ile yemekler kısa süre içerisinde istediğiniz kıvamda pişmiş olur. İşlevsel ve kaliteli mutfak gereçleri tasarlayan Hisar markasının granit tencere modelleri, pilav tenceresi, paslanmaz çelik tencere seti, yanmaz yapışmaz tencere ve düdüklü tencere modelleri ile hızlı bir şekilde yemek yapabilirsiniz.
Düdüklü tencere, zamandan tasarruf etmenize yardımcı olurken pişirme konusundaki mahareti ile diğer tencere modellerinden ayrılır. Düdüklü tencere, pişmesi için uzun süreler gereken birçok yemek, haşlama, marmelat ve reçelleri çok daha kısa sürelerde kullanıma hazır hale getirir. Yemek kokusunun yayılmasını önleyerek koku kaynaklı oluşabilecek rahatsızlık hissini önler. Aynı zamanda yiyeceğin besin değerini korur. Farklı boyut seçenekleri sayesinde ev ve iş yerlerinde rahatlıkla tercih edilebilir. Peki, düdüklü tencere ile yapılan yemekler nelerdir?
Düdüklü tencere ile akşam yemekleriniz için tariflere et yemekleri ile başlanabilir. Düdüklüde tavuk tandır yapmayı deneyebilirsiniz.
Tarif için gerekli malzemeler;
Yemeğin yapımına sosu hazırlamakla başlayabilirsiniz. Sos için gerekli malzemeleri derin bir kaba alarak tel çırpıcı ile karıştırmalısınız. Sonrasında tavukları da sosu karıştırdığınız kaba alarak bütün tavuklar sosa bulanana kadar karıştırmalısınız. Tavukları başka bir kaba alarak üzerini streç filmle kapatmalı, buzdolabında bir saat bekletmelisiniz. Buzdolabında dinlenen tavukları düdüklü tencereye yerleştirdikten sonra soğanların üzerine kesikler atmalısınız. Soğanları da düdüklüye yerleştirmesiniz. Yemeğe ekstra su koymamalısınız. Karıştırma kabında kalan sosu düdüklü tencereye dökmelisiniz. Tencerenin kapağını sıkıca kapattıktan sonra ocağa almalı ve yüksek ateşte pişirmeye başlamalısınız. Düdüklü tencerenin tıslama sesini duyana kadar pişirmeyi sürdürmelisiniz.
Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra buhar düğmesini indirmelisiniz ve pişirme işlemine kırk dakika daha devam etmelisiniz. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra on dakika dinlendirmelisiniz. Tavuğun düdüklüde kendi suyu ile pişmesi ona ayrı bir lezzet katabilir. Dilerseniz tavuk tandırın yanına pirinç pilavı da servis edebilirsiniz. Düdüklü tencere ile akşam yemekleriniz için tariflere yapım kolaylığı ve lezzetiyle geniş bir damak zevkine hitap edebilen etli patates yemeğiyle devam edebilirsiniz.
Düdüklü tencerede etli patates yemeği tarifi için gerekli malzemeler;
Tarife etleri yıkayarak başlayabilirsiniz. Yıkamanın ardından etleri küp şeklinde doğramalısınız. Etleri düdüklü tencerede kendi suyunu salana ve tekrar o suyu çekene kadar kavurmalısınız. Kavurma işleminin ardından sıvı yağ ekleyerek on dakika daha kavurmalısınız. Biber ve soğanları doğrayarak kavurduğunuz ete eklemelisiniz. Ardından salça ve pul biberi ekleyerek kavurma işlemini sürdürmelisiniz. Domatesin kabuğunu soyduktan sonra tencereye ekleyerek birkaç tur karıştırmalısınız. Patatesleri küp şeklinde doğrayarak tencereye eklemelisiniz. Tuzu da ekledikten sonra üç bardak suyu ilave etmelisiniz.
Son kez karıştırdıktan sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatmalısınız. Buhar düğmesi ses çıkarmaya başladıktan sonra ocağı kısmalısınız. Bir saat pişirdikten sonra yemek servise hazır hale gelir. Hoşaf ya da meyve suyu ile tüketebilirsiniz. Düdüklü tencere ile akşam yemekleriniz için tarifler hazırlayabilir, kullanımı kolay Hisar ürünleri ile mutfakta geçirdiğiniz zamanı azaltabilirsiniz.
Yapımı kolay, sindirimi rahat ve lezzetli oluşlarından dolayı zeytinyağlı yemekler sofraların vazgeçilmezlerindendir. Özellikle beslenmesini düzenlemek isteyen kişiler, beslenme alışkanlıklarına zeytinyağlı alternatifleri dahil edebilirler. Düdüklü tencere ile akşam yemekleriniz için tariflere zeytinyağlı taze fasulyeyi ekleyebilirsiniz. Düdüklü tencere ile zeytinyağlı fasulye yapmak için gerekli malzemeler;
İlk olarak taze fasulyeleri ayıklamalı ve istediğiniz boyuta göre doğramalısınız. Düdüklü tencereye sıvı yağ ve doğradığınız soğanları ekleyerek kavurmalısınız. Ardından suyunu süzdüğünüz fasulyeleri ekledikten sonra beş dakika daha kavurmalısınız. Salça ve rendelenmiş domatesi ekleyerek kavurma işlemini sürdürmelisiniz. Şeker, tuz, baharatlar ve zeytinyağını ekledikten sonra birkaç tur karıştırmalısınız. Son olarak suyunu ilave etmelisiniz.
Düdüklü tencerenin kapağını kapattıktan sonra orta ateşte pişmeye bırakmalısınız. Buhar düğmesi öttükten sonra kısık ateşte 25 dakika pişirmelisiniz. Buharı tamamen dağıldıktan sonra tencereyi açıp yemeği servis edebilirsiniz. Düdüklü tencere ile akşam yemekleriniz için tariflere lif yönünden zengin besinlerin olduğu yemekleri ekleyerek öğünlerinizi dengeleyebilirsiniz. Hisar kalitesiyle besin değerleri ölmeden pişen yiyecekleri afiyetle tüketebilirsiniz.
Düdüklü tencere ile akşam yemekleriniz için tarifler sıralarken baklagilleri son sıralara atma eğilimi gösterebilirsiniz. Bunun sebebi baklagillerin çoğunlukla zor ve uzun pişme süreçleridir. Hisar düdüklü tencere farkıyla düdüklü tencere ile akşam yemekleriniz için tarifler dilediğiniz öncelik sırasına sahip olabilir. Pişirme süresi ve hazırlama zahmeti gözünüzde büyümeden kolaylıkla istediğiniz yemeği yapabilirsiniz.
Baklagilleri pişirirken genellikle bir gece önceden ıslatmanız gerekir. Şimdi vereceğimiz düdüklü tencere ile akşam yemekleriniz için tarifleriyle ıslatma gereksinimi duymadan lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Islatmaya gerek duymadan düdüklüde kuru fasulye yapmak için gerekli malzemeler;
İlk olarak fasulyeleri ayıklamalı ve soğuk su ile yıkamalısınız. Düdüklü tencerenin içerisine kaynar su alarak fasulyeyi ilave etmelisiniz. Yirmi beş dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatmalısınız. Fasulyenin üzerine bir su bardağı soğuk suyu ekledikten sonra kapağını kapatarak bir saat bekletmelisiniz. Bir saatin sonunda fasulyeleri süzmelisiniz.
Düdüklü tencereye tereyağı ve sıvı yağ ekleyerek soğanları kavurmalısınız. Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ekleyerek kavurma işlemini sürdürmelisiniz. Fasulyeyi ekledikten sonra beş dakika daha kavurmalısınız. Fasulyenin üzerini kapatacak kadar kaynar su, kemik suyu ve kimyon ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatmalısınız. Kırk dakika pişirdikten sonra dinlenmeye bırakmalısınız. Tuzu piştikten sonra ekleyebilirsiniz. Servis yaparken üzerine baharat ekleyebilirsiniz. Düdüklü tencere ile akşam yemekleriniz için tarifler deneyebilir, damak zevkinize göre yemekler oluşturabilirsiniz. Sağlam kapak yapısıyla Hisar düdüklü tencereleri ile güvenle yemek yapabilirsiniz.
Bu yazımızda sizlere düdüklü tencere ile akşam yemekleriniz için tarifler hakkında fikirler verdik. Bir önceki yazımıza https://www.hisar.com.tr/blog/icerik/yeni-ev-hediyesi-onerileri linkinden ulaşabilirsiniz.