Kahve severler için kahve içmenin hazzı her dönemde aynı olsa da sonbaharı hissedeceğimiz Ekim ayında içimizi ısıtan kahvenin tadı sevdiklerimizle daha da güzeldir. Misafirlerinizi ağırlarken cezve ile yapabileceğiniz 40 yıl hatırlı kahve tariflerini sizler için derledik.
1.Çikolatalı Türk Kahvesi
Geleneksel Türk kahvesi yerine farklı bir alternatif arıyorsanız enfes çikolata lezzetiyle damağınızda iz bırakacak çikolatalı Türk kahvesini deneyebilirsiniz.
Gerekli Malzemeler:
• 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
• 2 Türk kahvesi fincanı soğuk su
• 2 tatlı kaşığı damla çikolata
• 1/2 tatlı kaşığı şeker (tercihe göre azaltabilirsiniz)
Yapılışı:
• Damla çikolatayı ve suyu cezve içerisine ekleyin ve çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
• Çikolatalar eriyince içerisine tercihe göre şekeri ekleyin ve güzelce karıştırın.
• Sonra kahveyi ekleyin ve karıştırın. Altını kısmayı unutmayın.
• Köpük oluşmaya başlayınca köpükleri kaşıkla fincanlara paylaştırın.
• Bir taşım daha kaynadıktan sonra kahveyi fincanlara doldurun.
• Son olarak tadına bayılacağınız kahvenizi su ile birlikte servis yapabilirsiniz.
2. Menengiç Kahvesi
Ülkemizde menengiç olarak bilinen ağacın meyveleriyle hazırlanan menengiç kahvesinin yapımı aslında klasik Türk kahvesine benzer. Hazırlanırken Türk kahvesinde olduğu gibi su kullanılabildiği gibi isteğe göre süt ile de hazırlanabilir. Ancak sütlü kahvenin daha çok ilgi gördüğünü belirtmek isteriz.
Gerekli Malzemeler:
• 2 tatlı kaşığı menengiç kahvesi
• 2 Türk kahvesi fincanı soğuk su veya süt
• 1/2 tatlı kaşığı şeker (tercihe göre azaltabilirsiniz)
Yapılışı:
• Cezvenin içerisine menengiç kahvesini koyun.
• Tercihe göre şekeri ekleyin ve güzelce karıştırın.
• Kahvenin üzerine su veya tercihe göre süt ekleyin ve malzemeleri karıştırın.
• Süt ve kahve tamamen birbiriyle özdeşleştiğinde orta ateşte karıştırmadan pişirin.
• Kahve taşmaya başladığında fincanlara bölüştürün.
• Benzersiz aromasıyla kahvenizi misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
3.Tarçınlı Sütlü Türk Kahvesi
Hafif baharatlı aromasıyla tarçın ve sütün eşsiz uyumu kahvenin lezzetini bir adım öteye taşırken üzerine serpeceğiniz tarçın tozlarıyla da kahvenin üzerinde hoş bir görsel sunabilirsiniz.
Gerekli Malzemeler:
• 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
• 2 Türk kahvesi fincanı süt
• 1 çay kaşığı toz tarçın
• Bal ya da 1/2 tatlı kaşığı şeker (tercihe göre azaltabilirsiniz)
Yapılışı:
• Cezvenin içerisine Türk kahvesini ve tarçını koyun ve karıştırın.
• Tercihe göre şekeri ekleyin ve güzelce karıştırın.
• Ardından sütü de cezveye ilave edin ve yeniden karıştırın.
• Cezveyi kısık ateşte ocağa alın ve karıştırmadan uzun sürede pişmesini bekleyin.
• Kahve köpürmeye başladığında kaynamasına izin vermeden ocaktan alın ve fincana ekleyin.
• Bir taşım daha kaynadıktan sonra kahveyi fincanlara doldurun.
4.Baharatlı Türk Kahvesi
Klasik Türk kahvesine özel kokulara ve eşsiz aromalara sahip baharatlar eklenince ortaya mükemmel bir tat uyumuyla lezzetli bir kahve çıkıyor. Üstelik bu kahvenin yapımı da oldukça basit.
Gerekli Malzemeler:
• 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
• 2 Türk kahvesi fincanı soğuk su
• 1 kakule tanesi (toz olarak kullanıyorsanız, çay kaşığının ucu kadar)
• 1 tane karanfil
• 1/4 çay kaşığı toz tarçın
• 1 damla saf vanilya özü (tercihen 1/4 çay kaşığı vanilya tozu da kullanabilirsiniz)
• 1/2 tatlı kaşığı şeker (tercihe göre azaltabilirsiniz)
Yapılışı:
• Cezvenin içerisine Türk kahvesini, vanilya özünü ve baharatları ve şekeri koyun ve karıştırın.
• Ardından suyu da cezveye ilave edin ve yeniden karıştırın.
• Cezveyi kısık ateşte ocağa alın ve karıştırmadan uzun sürede pişmesini bekleyin.
• Kahve köpürmeye başladığında kaynamasına izin vermeden ocaktan alın ve fincana ekleyin.
• Karanfilin fincana dökülmemesine dikkat etin.
• Bir taşım daha kaynadıktan sonra büyük baharatlar cezvenin içerisinde kalacak şekilde kahveyi fincanlara doldurun.
İşte metabolizmanızı hızlandıracak sağlıklı ve aromatik lezzetli kahveniz hazır! Bu enerji dolu içeceği sevdiklerinizle afiyetle içebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun :)