1968 yılında bir pazar araştırması yaparak iş hayatına atılan Erdoğan kardeşler, Rami Demirkapı semtinde 140 m2'lik küçük bir atölyede pille çalışan el fener üretimine başladılar. Zaman içinde atölyeye ilave presler alan Erdoğan kardeşler, öncelikli olarak fener imalatına yoğunlaştılar. Memleketleri olan Doğanhisar'dan esinlenerek "Hisar" adını marka olarak kullanmak üzere tescil ettirdiler. Erdoğan kardeşler, gerçekleştirdikleri yeni bir pazar araştırmasının ardından, çatal, kaşık ve bıçak üretimine ciddi bir ihtiyaç olduğunu tespit ettiler. Gerekli yatırımların ardından hızla üretime geçtiler. Muzaffer Erdoğan satışı, Ayhan Erdoğan ise üretimi üstlenerek günümüzün Hisar markasının temellerini attılar.
Erdoğan Ailesi, kazançlarını Hisar markasına yatırım yaparak değerlendirdiler ve 1978 yılının sonunda Florya'da 3.000 m2'lik alana sahip kendi fabrikalarına geçiş yaptılar. Hisar'da çalışan sayısı 110'a ulaşmıştı. Aynı yıl yeni makinelere de yatırım yaparak, üretim kapasitesini de büyük ölçüde artırdılar.
1983 yılında Hisar yönetimi tencere üretimine de karar vererek 1.sınıf çelik tencere üretimine başladı. Hisar üretimi olan çelik tencereler kısa zamanda büyük bir beğeni ile karşılandı. Hisar'ın marka gücü ve kalitesi Türkiye genelinde yaygınlık kazanmıştı.